Изтегли каталог 2016
За нас

За нас

Благой Ангелов, роден на 4 –ти август 1972г.
Собственик на ЕТ „Благой Ангелов – Колорадо и Управител на „Колорадо – АВС“

„Идеята да се занимавам с тази дейност се роди през… 1997 година. Започнахме с производство на матраци в едно малко цехче близо до града. Постепенно разширявахме познанията и опита си, учехме се от грешките си и бавно постепенно напредвахме. Към днешна дата развиваме в две основни направления дейността си и най-важното с нашите продукти се стараем да създаваме спокойствие и уют в дома. Домът е мястото, в който човек се чувства защитен и спокоен, споделя радостни и тъжни моменти. Желанието ни е чрез нашите мебели хората да се чувстват щастливи и обичани.“

Мебелна фабрика “Колорадо” е производител на:

МЕКА МЕБЕЛ – дивани, канапета, фотьойли, разтегателни дивани, тапицирани пейки, холови ъгли с релакс механизми и LED осветление, гарнитури, кухненски ъгли, матраци с покет пружини, тапицирани легла и др.

КОРПУСНА МЕБЕЛ – модулни системи за обзавеждане на дневни, трапезарии, спални, детски стаи, кухни, офис обзавеждане, етажерки, гардероби, скринове, ТВ и ДВД шкафове, офис контейнери и др.

Началото e поставено от собствениците семейство Ангелови и близки техни приятели и съмишленици – общо около шест човека.  Едно изключително трудно и едновременно с това амбициозно начало. Начало, в което водещи са предприемчивостта, всеотдайността и упоритостта на г-н Благой Ангелов.

„В началото разчитах на собствените си сили и на близки до мене хора. Постепенно започнах да инвестирам в квалифицирани млади хора, които обучаваме непрекъснато, поради специфичния характер на дейността ни. Много хора си мислят, че производството на мебели е проста работа, но това  не е вярно. Това е един творчески процес, в който ако работиш със сърце и душа, грижиш се за персонала и инвестираш получаваш удовлетворение. А какво по – хубаво от това!“

1

През 1997г. се създава собствена линия за производство на матраци.

През 2004г. се закупува фабрика за производство на мебели (бивша кооперация за мебели „Свобода“) с 18 000 м² производствена площ.

2

През 2006г. се създава собствена търговска марка за производство на мебели рег. № 66796

3

През 2007г. е създадена собствена търговска марка за промишлен дизайн на мебели ЕНИРА с рег. №71207

През 2011г. се създава първия интернет сайт, представящ компанията в Интернет пространството.

4

През април 2013г. мебелна фабрика „Колорадо“  участва в търговска мисия за фирми от секторите дървопреработваща и мебелна промишленост, с посещение на международно мебелно изложение ISALONI в Милано, Италия.

5

През април същата година компанията участва в международно изложение „Светът на мебелите и Техномебел“ – 2013

6

През 2014г. мебелна фабрика Колорадо отново участва в международно изложение „Светът на мебелите и Техномебел“ –  2014

7

През март 2014г. компанията взема участие в търговска мисия в Израел.

8

През август 2014г. се закупува нова производствена база в местността „Якуба“ в гр. Пазарджик с площ от 12 542 м².

През януари 2015г. мебелна фабрика „Колорадо“ е с участие  на Международната изложба за мебели и интериорен дизайн IMM Cologne LivingKitchen 2015 в Германия.

9

Националното участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007–2013.

През същата година МФ Колорадо участва  в международно изложение „Светът на мебелите и Техномебел“-2015

10

Мебелна фабрика Колорадо е редовен участник  в международно изложение M.O.W. – международен търговски панаир за обзавеждане и мебели, мебелни аксесоари и декорация. Участници са производители, търговци на едро и дребно, вносители, проектанти, интериорни дизайнери. Предлагат се мебели за обзавеждане на всички жилищни помещения – спални, кухни, гостни, дневни, детски стаи, бани, мебели за офисни помещения; нестандартни мебелни решения, мека мебел. По време на събитието се очертават тенденциите в обзавеждането.

11

През 2015г. мебелна фабрика Колорадо създава своето послание:

Когато говорим за мебели….

и е участник в търговска мисия в Париж, Франция.

12

13

Мебелна фабрика Колорадо за поредна година участва в международно изложение „Светът на мебелите и Техномебел“-2016 и получава сертификати за:

Управление на качеството по EN ISO 9001:2015

Управление на околната среда по БДС EN ISO 14001:2015

Управление на здравето и безопасността при работа по BS OHSAS 18001:2007

14

Ноември 2016г. Първо участие на мебелна фабрика Колорадо в

BRUSSELS FURNITURE FAIR, Брюксел, Белгия.

brussels2016

16-20 януари поредно участие на световноизвестното изложение – IMM Cologne 2017. Събитието се провежда в  Кьолн, Германия.

Picture1

Г-н Благой Ангелов е Член на УС на БКДМП.

Днес мебелна фабрика Колорадо развива производството си на площ от 30 542 м² в две фабрики за производство на:

  • Модулни системи за обзавеждане на кухни, трапезарии, спални, детски стаи, офиси и т.н.
  • Мека мебел – дивани, канапета, холови ъгли, кухненски ъгли, фотьойли с релакс механизми, тапицирани спални и легла.

Фабриките разполагат с високотехнологични CNC центри, кантиращи машини и циркуляри. Машините се обслужват от квалифициран персонал с дългогодишен опит. Към днешна дата в двете фабрики работят над 190 души, дори и семейства.

Мисията на всички нас е да създаваме хубави и практични мебели и докато ги създаваме да работим с всеотдайност и увереност. Само така можем да вървим напред и да се развиваме.

Така създадохме и нашето послание: Когато говорим за мебели….“